|
Tweet |
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Hasan Aslan, Çukurova Belediyesi Kasım ayı ilk meclis toplantısında Belediye Başkan Vekili Sıtkı Keskin tarafından verilen birlik, beraberlik ve ortak akıl mesajlarını değerlendirdi.
Keskin’in siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediye meclis üyeleriyle birlikte Çukurova’ya hizmet etme kararlılığını son derece önemli bulduğunu belirten Aslan, bu yaklaşımın katılımcı ve halkçı belediyecilik anlayışının bir yansıması olduğunu söyledi.
Aslan, “Bizim için esas olan makamlar değil, Çukurova halkının iradesi ve geleceğidir. Kötü sözümüz olmaz. Birlikte yöneteceğiz, birlikte başaracağız” mesajını verdi.
“SITKI KESKİN’İN ÜSTLENDİĞİ SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ”
Çukurova Belediye Başkan Vekili Sıtkı Keskin’in meclis toplantısında kullandığı sözlere de dikkat çeken Aslan, özellikle “Ben ateşten gömlek giymedim, kendimi ateşin içine attım. Ama bunu hep beraber başaracağız” ifadelerinin önemli olduğunu vurguladı.
Keskin’in üstlendiği sorumluluğun bilincinde olduğunu belirten Aslan, CHP Çukurova İlçe Örgütü olarak belediyenin halk yararına gerçekleştireceği çalışmaların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.
“EMRAH KOZAY VE ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Çukurova Belediyesi’ne yönelik operasyonun ardından tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Emrah Kozay'a ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Aslan, hukukun üstünlüğü ve masumiyet karinesine vurgu yaptı.
Aslan, “Başkanımız Emrah Kozay ve ailesine yönelik ortaya konulan vefa ve dayanışma mesajını son derece anlamlı buluyoruz. Hukukun üstünlüğüne ve masumiyet karinesine olan inancımızla, Başkanımızın ve diğer arkadaşlarımızın en kısa sürede ailelerine ve sevdiklerine kavuşmasını temenni ediyoruz” dedi.
“İSTİFA EDEN MECLİS ÜYELERİMİZ CANIMIZ, YOLDAŞIMIZDIR!”
Açıklamasının devamında Çukurova Belediyesi’ne yönelik operasyonun ardından CHP’den yaşanan istifalara değinen Hasan Aslan, iki belediye meclis üyesinin parti üyeliğinden ayrılmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.
İstifaların siyasi operasyonun oluşturduğu ortamda ve mahalle baskısı sonucunda gerçekleştiğini ileri süren Aslan, söz konusu isimlerin CHP örgütünde geçmişte önemli görevler üstlendiğine dikkat çekti.
Aslan, “Yıllarca il ve ilçe başkanlıklarımızda görev yapmış, Cumhuriyet Halk Partisi tabanında her türlü saygınlığı hak etmiş, ilçe ve kadın kolları başkanlıklarımızda sorumluluk üstlenmiş iki değerli belediye meclis üyemizin istifa etmesi bizleri yaralamıştır” ifadelerini kullandı.
İstifa eden isimlerle herhangi bir kişisel sorunlarının bulunmadığını vurgulayan Aslan, şu mesajı verdi: “Mahalle baskısı sonucunda partimizden ayrılan arkadaşlarımızın hiçbiriyle bir sorunumuz olmadı, bundan sonra da olmayacak. Onlar bizim canımız, yoldaşımızdır. Bu haksız ve hukuksuz düzene karşı yeniden birlikte yürüyeceğimizden emin olsunlar.”
“PARTİYİ KİŞİSEL ÇIKARLARI İÇİN KULLANANLAR ORTAYA ÇIKACAK!”
Hasan Aslan, açıklamasının en dikkat çekici bölümünde ise CHP içerisinde yaşanan ayrışmalara ilişkin sert eleştirilerde bulundu.
Partiden ayrılan bazı isimlerle herhangi bir ideolojik görüş ayrılığı yaşanmadığını savunan Aslan, bir grup kişinin kişisel çıkarları doğrultusunda hareket ederek parti içerisinde bölünmeye neden olduğunu öne sürdü.
CHP’ye ait sosyal medya hesapları ve parti demirbaşlarına ilişkin de dikkat çekici iddialarda bulunan Aslan, bu konuların önümüzdeki süreçte açıklığa kavuşacağını ifade etti.
Aslan, “Ortada ideolojik herhangi bir ayrılık yokken birkaç kişinin partiyi bölmeye çalışması, Cumhuriyet Halk Partisi’ni kişisel çıkarları için kullanması, halka ait olan partimizin sosyal medya hesaplarına ve demirbaşlarına el koyması kabul edilemez” değerlendirmesinde bulundu.
Yaşanan gelişmelerin perde arkasının yakın zamanda ortaya çıkacağını ileri süren Aslan, “Kimlerin kimlerle iş birliği yaptığı, bu sürecin kimler tarafından ve hangi amaçlarla yürütüldüğü, partiyi bölmeye yönelik girişimlerin arkasında kimlerin bulunduğu yakın tarihte anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.
“BİZİM YOLUMUZ AYRIŞMANIN DEĞİL, BİRLEŞMENİN YOLUDUR!”
CHP Çukurova İlçe Başkanı Hasan Aslan, açıklamasını birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısıyla tamamladı.
Parti örgütünün ve belediye yönetiminin Çukurova halkına hizmet etme hedefi doğrultusunda birlikte çalışacağını belirten Aslan, siyasi tartışmaların halkın beklentilerinin önüne geçmemesi gerektiğine işaret etti.
Aslan, “Bizim yolumuz ayrışmanın değil, birleşmenin; kutuplaşmanın değil, dayanışmanın yoludur. Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Örgütü olarak Başkan Vekilimiz Sıtkı Keskin’in ve belediyemizin halkımıza yönelik çalışmalarının yanında olmaya, birlik ve dayanışma içerisinde Çukurova’mız için hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.