|
Tweet |
Adana Emek ve Demokrasi Platformu, CHP Kongresi’ne yönelik verilen “mutlak butlan” kararına tepki göstermek amacıyla İnönü Parkı’nda bir araya geldi. Platform bileşenleri ve vatandaşların katıldığı buluşmada, demokratik süreçlere yönelik müdahalelere karşı açıklamalar yapıldı. Eylemde çeşitli sloganlar atılırken, katılımcılar halk iradesine sahip çıkılması çağrısında bulundu.
Platform adına konuşan Emek Partisi (EMEP) MYK Üyesi Halil İmrek, muhalefet partilerine yönelik yargı müdahalelerinin demokrasiye zarar verdiğini savundu. İmrek, farklı kesimlerin ortak mücadele yürütmesinin önemine dikkat çekerek dayanışma çağrısı yaptı.
Ardından ortak basın açıklamasını okuyan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Çelik, CHP hakkında verilen kararın demokratik siyasete müdahale anlamı taşıdığını ifade etti. Çelik, yargının siyasal baskı unsuru olarak kullanılmaması gerektiğini belirterek, çeşitli siyasi ve toplumsal talepleri dile getirdi.
Açıklamanın ardından katılımcılar CHP Adana İl Başkanlığı’na yürüdü. Burada konuşan CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, alınan kararın yalnızca bir siyasi partiyi değil, demokratik süreçleri de etkileyebileceğini söyledi. Tanburoğlu, halk iradesinin ve seçim güvenliğinin korunması gerektiğini ifade ederek demokratik mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.
KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz ise ekonomik sorunlar ve demokratik haklara yönelik tartışmalara değinerek emek ve demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.
Öte yandan DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Yakup Ataş, söz konusu kararı eleştirerek hukukun ve demokratik süreçlerin korunması gerektiğini ifade etti. Ataş, barış ve demokrasi vurgusu yaparak kararın yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.