Bugun...



TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA DENETİM

Adana’da trafikte ‘koronavirüs’ denetimi yapıldı. Polis, toplu taşıma araçlarını tek tek durdurup, sürücü ve yolcuların maskelerini kontrol etti; araçlarda dezenfektan olup olmadığını denetledi.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2020 16:52

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA DENETİM

Adana’da trafikte ‘koronavirüs’ denetimi yapıldı. Polis, toplu taşıma araçlarını tek tek durdurup, sürücü ve yolcuların maskelerini kontrol etti; araçlarda dezenfektan olup olmadığını denetledi.  

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da ‘koronavirüs salgını’na karşı alınan tedbirlerin trafikte uygulanıp uygulanmadığını mercek altına aldı. Denetimlerin merkezi kentte araç trafiğinin en yoğun olduğu nokta olarak öne çıkan Atatürk Caddesi oldu. Ekipler, şehir içi yolcu taşımacılığı hizmeti sunan otobüs, minibüs ve midibüslerle taksileri tek tek denetledi.

Durdurulan toplu taşıma araçların belgeleri kontrol edildi, sürücüler de ‘Genel Bilgi Taraması’na tabi tutuldu. Araç içindeyse ‘maske’ ve ‘sosyal mesafe’ ile birlikte ‘dezenfektan’ denetimi yapıldı. ‘Koronavirüs salgını’na karşı alınan tedbirler kapsamında kapasitesinin üzerinde yolcu alan ve ‘sosyal mesafe’yi hiçe sayan sürücülere ceza yağdı; maske takmayan yolcular da uyarıldı. 

Yapılan kontrollerde taksiler de denetime tabi tutuldu. Araçlar hijyenik şartlar açısından mercek altına alınırken, bir taksi şoförünün denetim yapan trafik ekiplerine dezenfektan ikram etmesi de ilginç bir görüntü oluşturdu. Polis, özellikle toplu taşıma araçlarını kullanan yolculara ‘sosyal mesafe’ ve ‘maske’ uyarısında bulundu. Elektrikli motosiklet kullanan, ancak kask takmayan sürücülere de yine cezai işlem uygulandı.

 Adana genelinde başlatılan denetim ve uygulamaların hafta boyunca devam edeceği bildirildi. Denetimlerin aynı zamanda okul servislerini kapsadığı da vurgulandı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, söz konusu araçlarda yine ‘maske’, ‘sosyal mesafe’ ve ‘hijyen’ konusunda kontrollerde bulunduğu; salgına karşı gereken tedbirleri almayıp, kulları hiçe sayanlara da idari para cezası verildiği bildirildi.



HABER VİDEOSU








FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİŞ Haberleri

HABER ARŞİVİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI