|
Tweet |
Saadet Partisi tarafından Adana’da düzenlenen “Medya ve STK Buluşmaları” toplantısında, Türkiye’nin gündemine ilişkin değerlendirmeler yapılırken partinin iktidar hedefleri ve çözüm önerileri anlatıldı. Programa Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Saadet Partisi Adana İl Başkanı Çelebi Keyhıdır, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Mahmut Arıkan, Türkiye’de ekonomik ve toplumsal sorunların temelinde ahlak ve liyakat eksikliği olduğunu savundu. Gençlerin geleceğe dair umutsuzluk yaşadığını, üretim ekonomisine dönüş gerektiğini belirten Arıkan, Saadet Partisi’nin iktidarında adalet, şeffaflık ve üretim odaklı bir yönetim anlayışı kurulacağını söyledi.
Gazze’de yaşananlara da değinen Arıkan, Türkiye’nin dış politikada daha güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade etti. Tarım, hayvancılık ve emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çeken Arıkan, yüksek faiz politikalarını eleştirdi.
Arıkan, CHP kurultayına ilişkin verilen “mutlak butlan” kararına dair de değerlendirmelerde bulunarak, CHP’nin Türkiye siyasetinin önemli partilerinden biri olduğunu ve yaşanan sürecin diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini söyledi. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bir araya gelerek çözüm üretebileceğini ifade etti.