Bugun...



İşe yerleştirilenlerin yüzde 30’u kadın

İŞKUR Genel Müdür Vekili Bekir Aktürk, 2002’den Mayıs 2021 sonuna kadar geçen sürede toplam 10 milyon kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini, işe yerleştirilenlerin yüzde 30.8’ini kadınların oluşturduğunu açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 24-07-2021 12:57

İşe yerleştirilenlerin yüzde 30’u kadın

BAHAR ATAKAN Ankara - Aktürk, TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu’na yaptığı sunumda, kadınların İŞKUR’un iş başı eğitim programı ve meslek kurslarına katılım düzeyine ilişkin detaylı bilgiler verdi. Aktürk özetle şunları kaydetti: Aktif iş gücü programlarımız kapsamında işbaşı eğitim programı ve mesleki eğitim kurslarımızdan kadınlar yoğun bir şekilde faydalanıyor. En az 2 sigortalı çalışanı olan ve kamu teşkilatında yer almayan bütün iş yerlerinde işbaşı eğitim programlarımızı uyguluyoruz.

İşbaşı eğitim programına katılan katılımcılarımıza kendi durumlarına, statülerine ve mesleklere göre değişen oranda cep harçlığı veriyoruz yani katıldıkları her bir gün için kendilerine bir ödeme yapıyoruz.

Programa tam ay katılım sağlayan bir vatandaşımız asgari ücret tutarında yani 2 bin 825 lira tutarında cep harçlığını bizden almış oluyor. 2009 yılından 2021 yılı Mayıs sonuna kadar 2 milyonu aşkın vatandaşımız İEP programlarımızdan faydalandı.  




Kaynak: www.milliyet.com




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARŞİVİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI