Bugun...



FETÖ'cü 9 öğretmene 15 yıl hapis istemi

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kapatılan eğitim kurumlarında çalışan 9 eski öğretmen hakkında 15'er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 17-11-2022 16:01

FETÖ'cü 9 öğretmene 15 yıl hapis istemi

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kapatılan eğitim kurumlarında çalışan 9 eski öğretmen hakkında  15'er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

D.T, S.S, M.Ş, S.K, Ş.Ç, C.B, O.Y, A.D. ve Y.T. hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ üyesi oldukları iddia edilen  soruşturma tamamlandı.

  Hazırlanan iddianame Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Eski öğretmen olan sanıklar için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede, sanıkların FETÖ iltisakı gerekçesiyle kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan eğitim kurumlarında örgüt içi tayine tabi tutularak öğretmenlik yaptıkları ve idareci olarak çalıştıklarının belirlendiği, örgüt elebaşının talimatı sonrası Bank Asya'da katılım hesabı açtırdıkları ve haklarında adli işlem yapılan örgüt üyeleriyle yoğun irtibatlarının bulunduğu belirtildi.

Sanıkların, FETÖ'ye ait evlerde örgütsel sohbet toplantısına katıldıkları, himmet adı altında FETÖ'ye finansal destekte bulundukları, örgütün yurt dışı gezilerine katıldıkları ve örgütün amaçları ile yöntemlerini bilerek hiyerarşik yapıda yer aldıkları bildirilen iddianamede, 9 eski öğretmenin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İddianamede ifadelerine yer verilen sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ADANA YEREL Haberleri

HABER ARŞİVİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI