|
Tweet |
ADANA – Adana’da bazı aile sağlığı merkezlerine sabah erken saatlerde giden vatandaşlar, kapı önünde bekletildiklerini öne sürdü. İddiaya göre, kan tahlili için saat 08.00’de gelmeleri söylenen vatandaşlar, sağlık ocağı önünde yaklaşık yarım saat beklemek zorunda kaldı.
Sabahın erken saatlerinde sağlık ocağına gelen vatandaşlar, içeri alınmadıklarını ve saat 08.30’a kadar dışarıda bekletildiklerini ifade etti. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, özellikle yaşlılar ve kronik hastalığı bulunan kişilerin mağdur olduğunu dile getirdi.
Vatandaşlardan bazıları, “Bize sabah erken gelip kan vermemiz gerektiği söylendi. Saatinde geldik ama kapıda bekletildik. Soğukta, ayakta beklemek zorunda kaldık” diyerek yaşadıkları duruma tepki gösterdi.
Öte yandan, sağlık ocağına girişlerin belirli bir düzen içerisinde yapıldığı ve yoğunluk nedeniyle gecikme yaşanmış olabileceği değerlendiriliyor.